SIMPUKOITA SIIDERISSÄ
1 kg sinisimpukoita
2 rkl öljyä
2 salottisipulia pilkottuina
2 valkosipulinkynttä silputtuna
puoli nippua persiljaa silputtuna
5 dl ranskalaista kuivaa siideriä
2 rkl ranskankermaa
ripaus Maldon-suolaa
rouhittua mustapippuria
Jos valkoviinissä keitetyt simpukat tuntuvat liian happamilta, kokeile välillä siiderisimpukoita.
Harjaa juuresharjalla simpukat juoksevassa kylmässä vedessä ja poista mahdolliset parrat. Itse liotan simpukoita ensin tunnin puhtaassa vedessä, ettei tuo kalasataman haju tartu sieraimiin keittäessä. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät koputtamisen jälkeen sulkeudu. Se on merkki siitä, että ne ovat kuolleita. Toinen tapa on erottaa huonot simpukat keittämisen jälkeen. Ne, jotka eivät silloin ole auenneet, ovat olleet kuolleita jo ennen keittämistä.
Laita öljy suureen kattilaan ja kuullota sipulit. Lisää puolet persiljasta ja mustapippuri. Käytä suolaa varoen, sillä simpukat maistuvat muutenkin suolaiselta. Kaada siideri kattilaan ja anna kuumentua. Lisää simpukat. Anna kiehua kunnolla muutama minuutti suljetun kannen alla. Ravistele välillä kattilaa. Kun simpukat ovat auenneet, ne ovat valmiita. Jos simpukoita keittää liian kauan, niistä tulee sitkeitä. Kaada neste pieneen kattilaan, jotta voit sekoittaa siihen ranskankerman. Maista suolan sopivuus. Aseta simpukat lautasille ja kaada kuhunkin lientä päälle.
Laita tarjolle lisäksi lämmintä patonkia tai belgialaiseen tapaan ranskanperunoita.