400 g ahvenfileitä (ehdottomasti ruodottomia)
1 1/2 suolaa
mustapippuria
olutta
Frityyritaikina
2,5 dl maissi- tai vehnäolutta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
suolaa
munankeltuainen
munanvalkuainen
Pane ahvenfileet marinoitumaan olueen muutamia tunteja ennen paistamista.
Sekoita vesi, keltuainen, suola ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan.
Kuumenna paistinpannussa tai padassa muutama senttiä öljyä. Pyyhi fileet kuiviksi, leikkaa ne poikkisuuntaan kolmen sentin palasiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Upota palat frityyritaikinaan ja paista kuumassa öljyssä pari minuuttia kullankeltaisiksi.
Dippikastikkeeksi sopii ranskankerma, johon sekoitetaan mätitahnaa ja runsaasti silputtua tilliä ja ruohosipulia.
Maistuvat heti kuumina, mutta ovat herkullisia myös jäähtyneinä naposteltavina.