1280419048_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KELTAINEN AHVENKEITTO

 

Liemi

8 ahvenen ruodot

8 dl vettä

6-8 valkopippuria

laakerinlehti, tillinvarsia

2 viipaletta sitruunan kuorta

1-2 tl suolaa

2 dl valkoviiniä

0,1 g sahramia

Laita ruodot kylmään veteen. Lisää pippurit, laakerinlehti, tilinvarret, sitruunankuoriviipaleet ja suola. Keitä 30 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

 

Keitto

paloitellut ahvenfileet

noin 10 pientä uutta perunaa

5 uutta sipulia

1 tuore fenkoli

3 tomaattia

2 dl kermaa

sipulin varsia

tuoretta kirveliä ja timjamia

Lisää liemeen valkoviini, sahrami ja pestyt perunat. Kun perunat ovat puolikypsiä, lisää uutta sipulia ja fenkolia lohkoina. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kuutioidut tomaatit ja kerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

                                           Lisää kalanpalat keiton. Ne hautuvat kuumassa liemessä nopeasti kypsiksi, joten älä keitä niitä enää.

                                           Lisää lopuksi reilusti hienonnettuja sipulinvarsia, kirveliä ja timjamia.