Liemi
8 ahvenen ruodot
8 dl vettä
6-8 valkopippuria
laakerinlehti, tillinvarsia
2 viipaletta sitruunan kuorta
1-2 tl suolaa
2 dl valkoviiniä
0,1 g sahramia
Laita ruodot kylmään veteen. Lisää pippurit, laakerinlehti, tilinvarret, sitruunankuoriviipaleet ja suola. Keitä 30 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
Keitto
paloitellut ahvenfileet
noin 10 pientä uutta perunaa
5 uutta sipulia
1 tuore fenkoli
3 tomaattia
2 dl kermaa
sipulin varsia
tuoretta kirveliä ja timjamia
Lisää liemeen valkoviini, sahrami ja pestyt perunat. Kun perunat ovat puolikypsiä, lisää uutta sipulia ja fenkolia lohkoina. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kuutioidut tomaatit ja kerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.
Lisää kalanpalat keiton. Ne hautuvat kuumassa liemessä nopeasti kypsiksi, joten älä keitä niitä enää.
Lisää lopuksi reilusti hienonnettuja sipulinvarsia, kirveliä ja timjamia.