1277852798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

MUSTAJUURIMUHENNOS

 

 

500g       mustajuuria

purjon valkoinen osa

60 g        voita

3 dl         kermaa

suolaa valkopippuria

 

 

Pese mustajuuret puhtaaksi haaleassa vedessä. Kuori ja paloittele ne noin 2,5 cm:n mittaisiksi paloiksi ja pane ne heti kulhoon, jossa on kylmää vettä, runsaasti sitruunamehua ja sitruunanpaloja, etteivät juurespalat tummuisi. Halkaise purjo, huuhdo huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna voi ja kääntele mustajuuria ja purjosuikaleita pannulla, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Keitettäessä kerma kiehuu kokoon ja sakenee, joten muhennosta ei tarvitse suurustaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.