CHEVRE-TAHNA
100g kittipintaista vuohenjuustoa
1 prk ranskankermaa
1 tl mustapippuria
Murustele vuohenjuusto ranskankerman joukkoon, sekoita ja mausta pippurilla.
DIJONAIOLI
2 valkosipulinkynttä
1 dl majoneesia
1 rkl dijoninsinappia
1 tl vastajauhettua mustapippuria
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita ne majoneesin joukkoon muiden ainesten kanssa. Anna maustua viileässä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
TOMAATTINEN TAPENADE
1 prk mustia kalamataoliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 anjovisfileetä
1 rkl kapriksia
muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa
noin 2 rkl oliiviöljyä
1 tl vastajauhettua mustapippuria
2 kpl tomaattia
Halkaise oliivit ja poista niistä kivet. Kuori valkosipulit. Laita kaikki aineet tomaattia lukuun ottamatta kulhoon ja hienonna seos sauvasekoittimella. Tahna saa jäädä karkeahkoksi. Lisä seokseen tarvittaessa öljyä. Poista tomaateista kannat jasiemenet. Kuutioi tomaatit ja lisää kuutiot tapenaden joukkoon.