1282579785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

 

 

CHEVRE-TAHNA

 

 

100g   kittipintaista vuohenjuustoa

1 prk ranskankermaa

1 tl     mustapippuria

 

Murustele vuohenjuusto ranskankerman joukkoon, sekoita ja mausta pippurilla.

 

 

DIJONAIOLI

 

 

 

2     valkosipulinkynttä

1 dl  majoneesia

1 rkl dijoninsinappia

1 tl  vastajauhettua mustapippuria

 

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita ne majoneesin joukkoon muiden ainesten kanssa. Anna maustua viileässä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

 

                

 

TOMAATTINEN TAPENADE

 

1 prk mustia kalamataoliiveja

2        valkosipulinkynttä

2        anjovisfileetä

1 rkl   kapriksia

muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa

noin 2 rkl oliiviöljyä

1 tl     vastajauhettua mustapippuria

2 kpl  tomaattia

 

Halkaise oliivit ja poista niistä kivet. Kuori valkosipulit. Laita kaikki aineet tomaattia lukuun ottamatta kulhoon ja hienonna seos sauvasekoittimella. Tahna saa jäädä karkeahkoksi. Lisä seokseen tarvittaessa öljyä. Poista tomaateista kannat jasiemenet. Kuutioi tomaatit ja lisää kuutiot tapenaden joukkoon.