Lampaanniska mozzarella-tomaattikäärössä
Ohje Glorian Ruoka & Viini Iltasanomien Ruokala-sivulta
Ainekset
- 800 g lampaanniskaa paloina
- 100 g mozzarella- tai scamorzajuustoa
- 4 kpl aurinkokuivattua tomaattia
- 400 g fenkolia
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- ½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. oregano ja lehtipersilja)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 1 rkl + ½ dl oliiviöljyä
- ½ rkl sitruunanmehua
Valmistusohjeet
Tee marinadi: Kuori ja viipaloi valkosipuli. Yhdistä se öljyn, yrttien, siruunamehun, tomaattipyreen ja hunajan kanssa. Nosta liha marinadiin ja anna maustua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa alumiinifoliosta kahdeksan arkkia (25 x 25 cm). Laita kaksi arkkia päällekkäin. Nosta lihat folioille. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Nosta ne lihalle. Valuta päälle noin 1 rkl marinadia. Kääri foliot tiiviiksi paketeiksi. Jätä saumapuoli ylöspäin. Nosta paketit uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
Valmista uunifenkolit: Halkaise fenkolit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/1 l vettä) melkein kypsiksi, noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valuta ja nosta fenkolit vuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi. Laita valkosipulit, pinjansiemenet, leivänmurut, yrtit ja mausteet kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä, sitruunankuori ja -mehu. Ripottele seos fenkoleille. Valuta päälle 1/2 dl oliiviöljyä. Kypsennä fenkoleita 225-asteisen uunin yläosassa, kunnes ne ovat kypsiä ja kuorrutus on saanut väriä, noin 10 minuuttia. Ohje: Sanna Kekäläinen