1277852703_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lampaanniska mozzarella-tomaattikäärössä

Ohje Glorian Ruoka & Viini   Iltasanomien Ruokala-sivulta

Ainekset

  • 800 g lampaanniskaa paloina
  • 100 g mozzarella- tai scamorzajuustoa
  • 4 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 400 g fenkolia
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • ½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. oregano ja lehtipersilja)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl + ½ dl oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunanmehua

Valmistusohjeet

1

Tee marinadi: Kuori ja viipaloi valkosipuli. Yhdistä se öljyn, yrttien, siruunamehun, tomaattipyreen ja hunajan kanssa. Nosta liha marinadiin ja anna maustua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

2

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa alumiinifoliosta kahdeksan arkkia (25 x 25 cm). Laita kaksi arkkia päällekkäin. Nosta lihat folioille. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Nosta ne lihalle. Valuta päälle noin 1 rkl marinadia. Kääri foliot tiiviiksi paketeiksi. Jätä saumapuoli ylöspäin. Nosta paketit uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

3

Valmista uunifenkolit: Halkaise fenkolit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/1 l vettä) melkein kypsiksi, noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valuta ja nosta fenkolit vuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi. Laita valkosipulit, pinjansiemenet, leivänmurut, yrtit ja mausteet kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä, sitruunankuori ja -mehu. Ripottele seos fenkoleille. Valuta päälle 1/2 dl oliiviöljyä. Kypsennä fenkoleita 225-asteisen uunin yläosassa, kunnes ne ovat kypsiä ja kuorrutus on saanut väriä, noin 10 minuuttia. Ohje: Sanna Kekäläinen