(6 annosta)
1 1/2 kg puhdistettuja, tuoreita simpukoita
1 1/2 kg piikkikampelafileitä
(säästä ruodot liemeen)
18 kampasimpukkaa
Kalaliemi
2 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl tomaattipyreetä
750 g piikkikampelan ruotoja
2 varsisellerin vartta pilkottuna
5 valkosipulin kynttä
3 sipulia hienonnettuna
6 valkopippuria, merisuolaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/2 –2 litraa vettä
Paahda curry ja tomaattipyree öljyssä tummaksi ja lisää ruodot. Sekoita ja anna niiden vähän
paahtua. Lisää varsisellerin palat, valkosipulinkynnet, hienonnetut sipulit, pippurit, merisuolaa ja valkoviiniä. Anna kiehua 2 minuuttia. Lisää vesi.
Liemi saa kiehua hiljalleen pari tuntia. Siivilöi liemi talteen.
Tomaattikastike
5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
3 tuoretta fenkolia viipaloituna
1 tl fenkolin siemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja puolikkaina
suolaa, pippuria
Kuullota öljyssä valkosipulisilppu, chili, fenkoli ja fenkolin siemenet. Lisää tomaatinpuolikkaat ja anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia, kunnes se on paksua. Ole tarkkana, ettei kastike pääse palamaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Simpukkaliemi
1 1/2 kg simpukoita
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä merisuolaa, timjamia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
Kuumenna suuri paistokasarikuumaksi. Lisää öljy, simpukat, valkoviini, ripaus merisuolaa, timjamia ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sulje kannella ja anna kiehua 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
Viimeistelyyn yrtti tomaattiseos
hienonnettua persiljaa
hienonnettua basilikaa
2 hienoksi leikattua salottisipulia
2 tuoretta, hienonnettua chiliä
1 1/2 dl extra vergine oliiviöljyä
18 kirsikkatomaattia puolikkaina
Sekoita yrtit, sipulisilppu, chili, oliiviöljy ja kirsikkatomaatinpuolikkaat keskenään. Yhdistä tomaattikastike, kalaliemi ja simpukkaliemi keskenään. Ota puolet simpukoista kuoristaan ja lisää keittoon. Paista piikkikampela ja kampasimpukat. Jaa kypsä kala, kampasimpukat ja simpukat syville lautasille ja annostele kuumaa lientä päälle. Viimeistele yrtti-tomaattiseoksella. Tarjoa kuumana hyvän leivän kanssa.