1280419256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

     

PESULAN KALAKEITTO

(6 annosta)

 

 

1 1/2 kg puhdistettuja, tuoreita simpukoita

1 1/2 kg piikkikampelafileitä

(säästä ruodot liemeen)

18 kampasimpukkaa

Kalaliemi

2 rkl öljyä

1 tl currya

1 tl tomaattipyreetä

750 g piikkikampelan ruotoja

2 varsisellerin vartta pilkottuna

5 valkosipulin kynttä

3 sipulia hienonnettuna

6 valkopippuria, merisuolaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 1/2 –2 litraa vettä

Paahda curry ja tomaattipyree öljyssä tummaksi ja lisää ruodot. Sekoita ja anna niiden vähän

paahtua. Lisää varsisellerin palat, valkosipulinkynnet, hienonnetut sipulit, pippurit, merisuolaa ja valkoviiniä. Anna kiehua 2 minuuttia. Lisää vesi.

Liemi saa kiehua hiljalleen pari tuntia. Siivilöi liemi talteen.

 

 

Tomaattikastike

5 valkosipulin kynttä hienonnettuna

2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna

3 tuoretta fenkolia viipaloituna

1 tl fenkolin siemeniä

2 rkl oliiviöljyä

1 kg kypsiä tomaatteja puolikkaina

suolaa, pippuria

Kuullota öljyssä valkosipulisilppu, chili, fenkoli ja fenkolin siemenet. Lisää tomaatinpuolikkaat ja anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia, kunnes se on paksua. Ole tarkkana, ettei kastike pääse palamaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

 

Simpukkaliemi

1 1/2  kg simpukoita

1 1/2  dl kuivaa valkoviiniä merisuolaa, timjamia

 3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

 Kuumenna suuri paistokasarikuumaksi. Lisää öljy, simpukat, valkoviini, ripaus merisuolaa, timjamia ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sulje kannella ja anna kiehua 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

 

 

Viimeistelyyn yrtti tomaattiseos

hienonnettua persiljaa

hienonnettua basilikaa

2 hienoksi leikattua salottisipulia

2 tuoretta, hienonnettua chiliä

1 1/2 dl extra vergine oliiviöljyä

18 kirsikkatomaattia puolikkaina

 

Sekoita yrtit, sipulisilppu, chili, oliiviöljy ja kirsikkatomaatinpuolikkaat keskenään. Yhdistä tomaattikastike, kalaliemi ja simpukkaliemi keskenään. Ota puolet simpukoista kuoristaan ja lisää keittoon. Paista piikkikampela ja kampasimpukat. Jaa kypsä kala, kampasimpukat ja simpukat syville lautasille ja annostele kuumaa lientä päälle. Viimeistele yrtti-tomaattiseoksella. Tarjoa kuumana hyvän leivän kanssa.