Pääsiäinen tulossa. Kaupat pursuavat lampaanlihaa. Suuntasin Lihakarhuille halliin ostamaan pääsiäislammasta. Ihanaa, suomalaista Rymättylän lammasta. Piti ostaa vain tuo pääsiäislammaspaisti, mutta koska meissä jokaisessa asuu pieni Lampaansyöjä tulin kotiin kassissani paistin lisäksi myös jauhelihaa ja lampaanniskaa. Alkoi kiivas reseptien etsiminen netistä. Sieltä niitä löytyi. Lähikaupasta hankittiin muut reseptien tykötarpeet.

Jauhelihasta syntyi lammas-pinaattipata. Ei hassumpaa, sopii karpille koko ateriaksi. Pannulla ruskistettiin ensin pinjansiemeniä, laitettiin ne syrjään ja pannulle kypsymään sai siirtyä lampaanjauheliha ja sipulinpalaset. Mausteeksi nakattiin kuivattua korianteria, valkosipulia ja mustapippuria myllystä. Tuoreet pinaatinlehdet leikkelin isohkoiksi kaitaleiksi ja sitten joukkoon ne sekä paahdetut pinjansiemenet ja paloiteltua fetaa. Sitruunanmehu antoi pataan mukavaa kirpeyttä ja pata hautui vielä pienen hetken kannen alla. Muut kuin karpit voivat keittää riisin padan täydentäjäksi.

1270146771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lampaanniska laitettiin marinadiin seuraavaa päivää varten. Marinadissa oli öljyä, sitruunanmehua, juoksevaa hunajaa, suolaa, hienonnettuja lempiyrttejä, valkosipulia ja ruokalusikallinen tomaattipyreetä. Siinä niskapalat huilasivat seuraavaan päivään asti. Pari tuntia ennen lounasta lihat siirrettiin kaksinkertaiselle alumiinifoliolle. Lihojen päälle viipaloitiin mozzarellasiivuja ja aurinkokuivattua tomaattia. Tilkka marinadia vielä mehevöittämään makua ja folio käärittiin tiiviiksi paketiksi. Paketit hautuivat 150-asteisessa uunissa pari tuntia ja näin liha irtosi helposti luista. Tarjoilin ne kukkakaalimuusin ja kolmen juuston ruokakermassa lämmitetyn hapankaalin kera. Joko tuli nälkä?

 1270146866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e