1280419528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MARMITAKO BALTICO

(Haukipotti)

 

600 g         ruodotonta haukifileetä

0,5 kg        uutta perunaa

1 kpl        iso sipuli

4 kpl         valkosipulin kynttä

1 kpl         punainen paprika

1 kpl         vihreä paprika

5 kpl        kuorittua tomaattia

1 kpl        pieni chilipalko

2 tl         paprikajauhetta

3 dl         kuivaa valkoviiniä

0,5         sitruunaa

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä

persiljaa

 

 

Paloittele haukifileet kuutioiksi kaada päälle sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria.  Jätä odottamaan.

Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota ne kattilassa öljyssä. Lisää paloiksi lohkotut paprikat. Silppua valkosipuli ja lisää kattilaan. Kypsennä kaikkea hiljalleen viisi minuuttia. Lisää lasillinen hauen ruodoista keitettyä kalalientä ja kiehauta. Poista chilipaloista siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan silputtu chili, hieman suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Alenna lämpöä ja hauduta 8 minuuttia kannen alla.

Kuori tomaatit, poista siemenet ja paloittele malto. Lisää palat kattilaan. Hauduta jälleen kannen alla 10 minuuttia.

Lisää viini ja kuoritut ja lohkotut perunat. Keitä viisi minuuttia alhaisella lämmöllä.

Lisää kattilaan haukikuutiot ja hauduta kypsäksi. Hauki vaatii noin 10 minuutin kypsennyksen. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Tarjoile syvistä lautasista. Marmitakossa on kuitenkin niin vähän lientä, että ruoka syödään haarukalla.