1280419116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JUUSTOINEN AHVENKEITTO

 

Liemi

8              ahvenen ruodot

1,5 l             vettä

6-8             valkopippuria

1-2 tl             suolaa

laakerinlehti, tillinvarsia

Laita ruodot kylmään veteen. Lisää pippurit, laakerinlehti, tilinvarret, ja suola. Keitä 30 minuuttia.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

 

Keitto

1 kg perunaa

300 g porkkanaa

200 g palsternakkaa

100 g fenkolia

2 kpl punasipulia

1 kpl punainen paprika

1 pkt sulatejuustoa

1,5 l kalalientä

paloitellut ahvenfileet

Kuori ja pilko perunat ja juurekset. Silppua sipulit ja kuullota kaikki kattilassa voissa. Lisää kalalientä niin, että kasvikset peittyvät kunnolla. Anna kiehua poreilemalla 6-7 minuuttia ja lisää paprikalohkot. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää paloiteltu sulatejuusto. Odota juuston sulamista ja lisää kalanpalat kattilaan. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua vielä kannen alla 10 minuuttia.