Liemi
8 ahvenen ruodot
1,5 l vettä
6-8 valkopippuria
1-2 tl suolaa
laakerinlehti, tillinvarsia
Laita ruodot kylmään veteen. Lisää pippurit, laakerinlehti, tilinvarret, ja suola. Keitä 30 minuuttia.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
Keitto
1 kg perunaa
300 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
100 g fenkolia
2 kpl punasipulia
1 kpl punainen paprika
1 pkt sulatejuustoa
1,5 l kalalientä
paloitellut ahvenfileet
Kuori ja pilko perunat ja juurekset. Silppua sipulit ja kuullota kaikki kattilassa voissa. Lisää kalalientä niin, että kasvikset peittyvät kunnolla. Anna kiehua poreilemalla 6-7 minuuttia ja lisää paprikalohkot. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää paloiteltu sulatejuusto. Odota juuston sulamista ja lisää kalanpalat kattilaan. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua vielä kannen alla 10 minuuttia.