1284237952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

LEILAN VALKOSIPULISILAKAT

 

300 g silakkafileitä

 

Liemi

2 1/2  dl    vettä

1/2   dl     etikkaa

1/2  rkl  suolaa

 

Mausteliemi

1/2 dl         sitruunanmehua

1/2 dl         sokeria

1 tl     suolaa

1 tl         sitruunapippuria

1/2 dl         öljyä

0,1 dl  etikkaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna

 

sipulia renkaina

tillisilppua

 

Liota silakkafileittä pari tuntia etikka-suolaliemessä. Halkaise fileet kahtia, valuta ne hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita valkosipulikastikkeen ainekset, viimeksi öljy ohuena nauhana. Lado silakat, tillisilppu ja sipulirenkaat kerroksittain purkkiin ja valuta liemi päälle. Valmista seuraavana päivänä. Säilyy noin viikon, ellei tule syötyä sitä ennen.